Maanantai: Työpäivä venähti niin pitkäksi, että katsoin parhaaksi pysyä pois tallilta vaikka olinkin aamulla kiireessä jopa pakannut ratsastushousut mukaan. Tällä viikolla lentoa on tiedossa muutenkin vielä, niin ei haittaa jos on yksi rauhallisempi päivä. Voi sitten katsoa ja miettiä vaikka vähän vaatteita ja eväitä paria seuraavaa päivää varten. Vähän kyllä kutkuttelee kisat, mutta välillä täytyy malttaa ja yritän saada loppuillan ohjelmaan hyvän venyttelyn aikaiseksi.

 

Tiistai: Ratsastustunti kesti hyvien alku- ja loppukäyntien kanssa 1.30h. Jännää sisältöä oli, että tein Pipsan kanssa isoja laukkavoltteja, kun oon koko ajan jotenkin ajatellu, että isoa ympyrää pienemmällä me ei vielä pysytä pystyssä. Tai jotain muuta yhtä ”fiksua”. Sunnuntain ohjelmasta otettiin laukkatehtävään ideaa, laukka nostettiin päädyssä, mentiin lävistäjälle ja jo n. puolen välin paikkeilla piti siirtyä raviin ja taas päädystä uus laukka ja lävistäjä. Meni ihan hyvin ja sain siitä paljon tsemppiä kohti lauantaita.

Keskiviikko: tylsästi vp Pipsalle tuntia ennen ja jälkeen olevina päivinä. Keskiviikkona käyn nopeasti kaupungissa olemassa turhamainen ja sitten menen pitämään rasteja.

Torstai: Ratsastusta 0.55h, kävin läpi ohjelman lopussa kerran ja sitä ennen yritin tehdä harjoituksia, jotka jollain lailla on tekemisissä vaikeiden kohtien kanssa. Esim. ravi-laukka-siirtymiä tein ympyrällä jonkun verran. Eihän niissä tullut se suunnanmuutos mukaan, mutta ainakin tuli laukannostoharjoituksia. Ohjelmassa tosiaan oikean laukan nostaminen oli vaikea, ensin nousi väärä laukkakin, ja peruutus meni tosi huonosti, kun ei ollut aitaakaan vieressä tukemassa että oltais menty suoraan.

Tallilta painuin metsään hakemaan rasteja ja kävelylenkkiin siellä meni 1.20h.

Perjantai: Ratsastusta 0.50h. Samanmoista kuin eilen, laukkaosiota hinkkailin jonkun verran ja sain mä siirtymät ihan hyvin lähelle pisteitä, mutta ei ne kamalan kauniita ollut… Mutta eipä me nyt ollakaan menossa kisaamaan edes helppo A-tasolle. Sitten kun ollaan menossa sellaseen, oon paljon huolestuneempi jos noi huomisen tehtävät näyttää vielä samalta kun nyt. ;) Ollaan me kuitenkin kesän aikana niin paljon opittu, että jo se, että oon edes ilmottautunu kilpailuun, on mulle voitto. Hyvä mieli ja hyväksytty suoritus on tavoite ja kaikki sen yli on plussaa.

Lauantai: Ratsastusta kisoissa n. 1.00h. Muuten kisareissusta löytyykin jo oma tarinansa.

Sunnuntai: ”Höyrytys” 0.40h. Eli Pipsalta höyryt pihalle, annoin sen laukata pellolla sitä vauhtia kun se itse halusi. Ensin ei menty kamalan kovaa, mutta toiseen suuntaan alkoi jo vauhtia löytyä niin että jouduin tekemään (ajatus)töitä, että todellakin annoin sen mennä enkä ruvennut heti himmaamaan. Mutta ei tosiaan menty kauaa kun verryttelyäkin piti mahduttaa tohon aikaan. Taidettiin molemmat olla aika tyytyväisiä tämän ratsastuksen jälkeen. Pipsa meni suihkun kautta tarhaan ja siellä se piehtaroi niin antaumuksella, että sen harjaaminen huomenna on taas ihan oma taiteenlajinsa…

Yhteensä: Pipsa 4.55h, minä 6.15h