Joo, rankka kisapäivä takana... Aika pulassa olisin ollut, jos en olisi saanut verryttelyyn kuskilta apua. Pipsa sai ihan ihmeellisen kohtauksen kun menin verkkakentälle ja kyytikaveri jäikin traikkuun. Eihän pieni hevonen voi ymmärtää, että ne menee eri luokissa kaverin kanssa. Käynnistä ei tullut yhtään mitään, joten sain käskyn ravata samantien. Laukallehan se meni kun mä rupesin jännittämään, kun en ollut yhtään varautunut tollaseen! Jotain ihmeellisiä pierupukkipomppujakin mentiin siinä alussa ja ihan lievästi sanottuna hävetti, kun verkan valvoja huikkasi muille, että älkää nyt jääkö alle, tää nuori hevonen ei ole ihan hallinnassa... Yritin kovasti koota itseni, ettei oltaisi vaaraks muille ja pikkuhiljaa vauhti alkoikin tasaantua. Mutta kyllä me ravattiinkin. Olin mennyt jonkun aikaa kentällä kun päästiin käymään maneesissa edellisen luokan palkintojenjaon ajaksi ja kun tultiin sieltä ulos, tajusin jossain vaiheessa, että me ollaan verrytelty (vai päästelty höyryjä) jo 45 minuuttia ja tosi iso osa siitä ravissa. Oli meillä hikikin. Tässä kohdassa kuitenkin jo pystyin juttelemaan kaverin kanssa siinä ratsastaessa, onneks.

Maneesin päädyssä odottelu oli kanssa aika hankalaa ja ainoa hyvä puoli edellisen ratsukon hylkäämisessä oli se, että meidän ei tarvinut pyöriä sitä pientä ympyrää siinä päädyssä ihan niin kauan. Mulla olis mennyt pää pyörälle. ;)

Itse rata oli alkutilanteeseen nähden ihan hyvä. Alkutervehdyksen jälkeen Pipsaa harmitti ja se lähti pakittamaan, mutta raviosio meni mun mielestä meille jopa ihan järkevässä vauhdissa, ja ehdin jopa huomata kun jossain kohdassa: a) tein puolipidätteen b) se meni läpi. Laukannostot meni huonosti, samoin oikea laukka, joka nousi vasta kun piti lähteä ympyrälle ja putosi raville ympyrältä poistuessa ja jo ennen lävistäjän puoltaväliä. En enää saanut sitä korjattua kun aloin käydä jo aika hitaalla.

Ajattelin, että kun tää oli aika lailla samanlainen rata kuitenkin kun mitä ollaan tehty, että pisteetkin olisi aika samanlaiset, mutta ne oli vähän huonommat. Saatiin 51,59% ja oltiin toiseksi viimeisiä. Mutta toisaalta, tämä tuomari uskalsi ihan oikeasti antaa siitä toisesta laukkalävistäjästä kakkosen, koska se oli NIIN huono. Kommenteissa toistui useasti kiireisyys ja jännittyneisyys ja just niitä mä haluaisin korjata muutenkin, varsinkin tota kiireisyyttä, kun enhän mä ehdi tämmösenä hämäläisenä tehdä mitään kun me mentiin jo. Parantais hirveesti suorituksia, kun saatais vähän malttia jostain. Ja toivoisin, että Pipsa osais olla kisapaikalla vähän vähemmän riippuvainen kyytikaverista, nyt kesken radankin piti huudella moneen kertaan sen perään. Mutta ehkä se harjoittelemalla paranee. Tällä kertaa sain sentään tuupattua polvia irti satulasta vähän paremmin kun muilla kerroilla, mutta on vielä pitkä matka istunnan kanssakin.

Radan jälkeen käveltiin semmonen tunti tai reilu, että saatiin kaverikin radaltaan pois ja päästiin kotia kohti, ei olis tainnut Pipsa malttaa pysyä traikussa yksinään vaikka sen olisin sinne yrittänyt laittaakin... Onneks keli oli aivan mahtava! Ihan loppuajasta mulle alkoi tulla vähän kylmä kun ei ollut toista takkia siinä mukana. Pipsan lastaaminen on ihanan helppoa, nytkin kun kaveri meni edeltä, se jo kääntyi menosuuntaan, piti jopa sanoa, että pitää odottaa.

Tämmönen kokemuksen keräämisretki meillä, nyt taitaa tulla vähän taukoa kisoihin, kun tulee joulut ja kaikki. (vaikka ei kyllä vieläkään yhtään näytä siltä, että olisi edes talvi) Valmennuksia ollaan katseltu sillä silmällä ja kerron niistä lisää kun ollaan käyty. Eli harjoittelua pitää jatkaa -ja tiukasti! Mä niin haluan oppia noita juttuja ja siirtyä näillä tasoilla eteenpäin.

Vielä tähän loppuun muutama kuva päivän ajalta, kaikkien (c) Kaisa Vihervuori. Todella iso kiitos kuvista!

1396035_609159349144195_845383954_n-norm

Verryttelyn alkupuolelta. Kuva kertoo karun totuuden siitä, kuinka paljon mun pitäis saada ylävartaloa pystympään. Aina välillä (niin tossakin) kuvittelen, että se on ihan ok, mutta sitten joku sanoo siitä tai ottaa kuvan ja näyttää sen, niin totuus valkenee mulle. "Ehkä" "pieni" vatsalihastreeni olis syytä aloittaa mahdollisimman pian! ;)

560126_609159929144137_1595831030_n-norm

Tässä ollaan jo vähän "hiitattu", kuten hiestä voi päätellä.

996658_609159319144198_1977611651_n-norm1450131_609159295810867_490547048_n-norm

Mun kaunis tamma.

1476197_609160015810795_2104192802_n-nor

Joku niistä aika monesta käännöksestä, mitkä ehdittiin tehdä kun käveltiin näitä lähiteitä edestakaisin.