Maanantai: Tänään ratsastin n. 0.45h. Yritin pitää tilanteen mahdollisimman rentona Pipsalle, kun se tuntuu nyt käyvän aika lailla kierroksilla. Käynnissä mentiin ihan vaan uraa ja välillä pysähdyttiin pieneksi hetkeksi, yritin saada sitä kävelemään rennommin ja pidemmillä askelilla. Onnistuminen oli vähän ailahtelevaa. Samalla keskityin kovasti siihen, että en nyppisi sitä suusta missään nimessä ja mietin myös tietysti kropan asentoa muuten. Kevyessä ravissa humpsuteltiin kenttää ympäri ja tehtiin ympyröitä, taas enemmän keskityin siihen, että kun mä olisin ryhdissä ja rauhassa, niin Pipsakin vois olla. Tahti oli ihan ok, mutta mun seuraava tehtävä on niinkin ”helppo” kuin oppia ratsastamaan niitä takajalkoja, ettei ravi olisi vaan hiihtelyä ympäri kenttää. Mä kuitenkin tällä hetkellä kovasti uskon, että Pipsan kanssa sen opin kunnolla.

Illalla sain kotona superehdotuksen: lähdetään kävelylle. Ja käytiin heittämässä 0.50h kävelylenkki. Mä läksin ratsastusvaatteissa, kun en ollut vielä saanut aikaiseksi vaihtaa niitä pois. Mutta pystyyhän niissäkin kävelemään, olen mä mennyt niissä iltarastitkin joskus. Ja silloin en edes vaihtanut kenkiä, nyt vaihdoin.

Tiistai: Oltiin taas tunnilla. Eli ratsastusta 1.00h. Hyviä tehtäviä ja tosi kivasti eriytettiin meitä, kun ollaan niin eri tasolla. Minä sain esimerkiks mennä laukkaa suoralla uralla ja toiset teki tasoonsa sopivan suurta vastalaukkakaarretta. Oma istuminen saa kyllä palautetta koko ajan, jännitän aivan liikaa. Sitten kun tajuan rentoutua, kaikki menee paljon helpommin. Toisen suunnan laukannostoissa taas onnistuin kämmäämään sillä, että nöksähdin ihan kaulalle siinä vaiheessa kun piti jo mennä. Jalustimetkin on muutes tosi jännä juttu, miks niissä pitää joko seisoa tai sitten olla niin kevyesti, että ne tippuu jalasta pois??

Keskiviikko: 1.00h kului taas Pipsan kyydissä sujuvasti. Tein kerrankin(!) vähän suunnitelmaa, mitä teen. Lyhyt alkukäynti, sitten kevyttä ravia ja sen jälkeen laukannostoja. Laukka meni tänään ihan kivasti, vaikka taas olisi oma takamus saanut olla paremminkin penkissä. Pari oikein hyvän tuntuista pätkää tuli ja niihin oli hyvä lopettaa. Vielä vähän keventelyä ja sitten meiän eka ”maastoilu”. Eli menin ekan kerran pois kentältä ratsastaen, kävin laitumien luona kääntymässä kun saatiin Sannasta saattaja menomatkalle.

Tänään sain sitten osuttua kimppakyytiin rasteillekin. Käytiin kiertämässä melkein kokonaan B-rata, toiset suunnisti ja minä tulin perässä varmistamassa, ettei kämmejä tapahdu. Yhden meinasin kyllä aiheuttaa, ja loppumatkasta alkoi hiipua kuntokin ja minähän se ehdotin, että ei enää tielle pääsyn jälkeen mennä metsään, vaan oikastiin pari rastia pois. Vähän heikolta näyttää, että kohta pitäisi koluta Vuokatin rinteitä muutama kisa ja mä en jaksa täälläkään. No, elämä on. Ulkoilua tuli 1.30h ja nyt taas muistin, miksi sateessa on niin kivaa -ei ole hyttysiä! Niitä oli joka puolella, välillä korvissa ja nenässä ja ininä oli valtava.

Torstai: Peltokelpoisuustesti 0.40h. Saatiin tukiratsukko mukaan ja lähdettiin pellolle kävelemään. Ja hyvinhän se meni, ekan kerran kun käännyttiin tulemaan kohti tallia, Pipsa yritti ehdottaa, että mentäis kovempaa. Mutta sitten se ymmärs, että nyt vaan kävellään. Ihanan rentouttavaa! Voi olla, että Pipsan kesäloma alkoi jo tästä, katsotaan mikä on huomisen kisakuumeen taso…

Perjantai: Pidin jo Pipsalle vapaapäivän, eilisestä jäi niin hieno fiilis, että ajattelin sen olevan oikein hyvä lomanaloitus. Itse vaan pyörin käytännössä ympyrää, kävin vaihtamassa äitin kanssa autoja ja pakkasin tavarat. Kitkin kukkapenkkiä ja koitin ajaa nurmikkoa, mutta bensa loppui kesken. Niin ja imuroinkin, eli selkeästi oli tarve keksiä jotain tekemistä, koska ihan suosikkihommiin toi imurointi varsinkaan ei kuulu. Illalla kävin vielä harjaamassa Pipsan ja samalla tuli otettua kaikki loput laitumella olevat hevoset sisään.

Lauantai: Ajomatka kotoa Vuokattiin Kainuun rastiviikolle ja suunnistuksen MM-kisoja seuraamaan, rapiat 7 tuntia meni kun ruokailupysähdys oli vähän pidempi kuin ajateltiin etukäteen.

Sunnuntai: Melkein 1.00h kisasuoritus. Oli aika kuuma ja olis saanu juosta tosi kovaa jos olis jaksanut.

Yhteensä: Pipsa 3.25h, minä 6.45h